Chapter 24. Comunicari

Optiunea "Comunicari" permite trimiterea automata de mesaje electronice clientilor, pe adresele de email salvate in baza de date.

Comunicarile se pot trimite anumitor grupuri de clienti. Pentru a primi aceste mesaje, un client trebuie sa aiba optiunea "Comunicari" activata. Aceasta se poate seta din pagina de detalii a clientului respectiv (se bifeaza casuta "comunicari").

Pagina de comunicari este accesibila in meniul contextual al modulului "Administrare"

[Note] Cale de acces

Admin -> Comunicari

Pentru a trimite o comunicare catre clienti, se editeaza mesajul intr-un client de email si se salveaza apoi ca fisier .eml

Prima sectiune a paginii de comunicari permite testarea comunicarii cu o adresa de email cunoscuta. Se incarca fisierul cu Browse, se scrie adresa de test in spatiul liber si se apasa "Testeaza comunicare".

A doua sectiune a paginii permite crearea unei noi comunicari. Se incarca fisierul .eml, si din lista verticala se alege un grup de clienti carora li se va trimite comunicarea. Se apasa "Creaza comunicare"

Odata ce comunicarea a fost creata, ea va fi disponibila in lista verticala din a treia sectiune. In continuare trebuie doar sa selectati o comunicare din lista disponibila (eventual cea creata anterior) si sa completati numarul de mesaje ce vor fi trimise.

Daca intrerupeti o comunicare, aceasta se poate relua fara ca primele mesaje sa fie expediate din nou.

Dupa fiecare trimitere de comunicari, in subsolul paginii se afiseaza numarul de mesaje trimise si numarul mesajelor de trimis in continuare.

logo