Chapter 25. Grupuri

Grupurilede clienti fac obiectul unei sectiuni speciale in administrare.

[Note] Cale de acces

Admin -> Grupuri

In prima sectiune, apar grupurile deja existente, daca este cazul. Pentru fiecare grup introdus, putem vedea numarul de identificare, numele, numarul de clienti pe care ii contine si observatii. Grupurile deja existente se pot edita (numele) sau sterge, folosind bifa din dreapta listei.

Pentru a adauga un grup nou se foloseste randul liber din josul listei. Se introduce numele grupului si eventuale observatii, apoi se salveaza datele. Grupul nou introdus va aparea in lista de deasupra.

Pentru a popula cu clienti noul grup, se foloseste cea de-a doua sectiune a paginii. Exista optiunea de a adauga automat intr-un grup toti clientii inregistrati intr-un anumit domeniu, judet, clasa de clienti, alt grup sau in portofoliul unui anumit utilizator.

Pentru aceasta, selectam din listele verticale clientii care ne intereseaza si grupul la care vrem sa-i adaugam, din partea dreapta, apoi se foloseste "Adauga". La fel functioneaza si operatia simetrica, de stergere a unei categorii de clienti dintr-un grup, folosind butonul "Sterge".

Pentru a adauga sau sterge clientii unul cate unul, vezi pagina "Editare client" din Agenda.

logo